hundar

Bellatrix f.2013-04-16

Bellatrix, som lyssnar till namnet Bella, hämtade jag i juni 2013 från uppfördare Anne Jones i Norge. Bella är en fantastisk hund med en enorm arbetspotential. Hon är lyhörd och går utmärkt att ha lös i skog och mark, även om det dyker upp ett rådjur så stannar hon på kommando. Bella är en äkta trädskällare och intresserar sig mest för de djur som finns i uppe i träden, ekorrar är hennes absoluta favoritobjekt.


Bella älskar agility och det brukar hon få visa upp på buhundsspelen som anordnas i samband med den årliga rasspecialen i Norsk buhundsringen.


Bella har ett fantastiskt psyke och går att ta med överallt, hon är en mästare på att koppla av när det inte händer något. Hon har också en stor integritet och är inte speciellt intresserad av främmande människor. Hon vaktar våra djur här på tomten och skäller ut alla besökare med besked, vilket är hennes självpåtagna jobb här på gården. 


Bella är också meriterad i utställningsringen och är sedan unga år svensk utställningschampion SeUCH


Tomtelundens Trillian (f. 2016-12-05)

Trillian är dotter till Bellatrix och 

Mysgårdens Freddy. Hon är lyhörd som sin mamma men är dessutom väldigt social och kastar sig i famnen på alla hon träffar.


Trillan är den perfekta familjehunden som är så nöjd bara hon får följa med, hon är inte speciellt skällig och är den som snarare välkomnar besökare med slick i ansiktet i stället för att skälla på dem.


Hon har även visat sig vara vacker i domarnas ögon. Endast ett år gammal blev hon både svensk juniorvinnare och svensk vinnare på Stora Stockholm. Hon är dessutom svensk utställningschampion.


Trillian har ganska mycket jakt i sig men stannar ändå på kommando om det springer förbi ett rådjur. Hon bor för närvarande i Piteå hos mina föräldrar som fick ta henne som fodertik när deras hund gick bort.

Tomtelundens Björna (f. 2020-01-19)

Björna har vi sparat från Bellas sista kull. Hon är en liten nätt buhund på bara dryga 10 kg. Hon är nog den keligaste hund vi haft och är en riktig knähund, när hon lägger den sidan till. Annars fungerar hon utmärkt med gårdens djur och är fantastisk med valpar. 


 Länkar:

Svenska buhundsringen www.norskbuhund.com

Ålbrunna Gård www.albrunna.net