Om oss

Tomtelundens kennel


Jag heter Karina Tomtlund och bor här på Ålbrunna gård tillsammans med min man Thomas samt våra hundar och katter.

 

Vi är en liten kennel som föder upp norska buhundar på landet i hemmiljö. Här på gården kan våra hundar springa fritt på vår inhägnade tomt och berätta för oss när det kommer någon. Det händer också att de får hjälpa till med förflyttning av får. De följer mig i mitt dagliga arbete och hjälper gärna till efter bästa förmåga.


Min ambition är att föda upp den perfekta gårdshunden. Den ska larma när det kommer någon. Den ska följa med i det dagliga arbetet på gården och hjälpa till med de sysslor som passar den, samt kunna koppla av när det inte händer så mycket. Med det inte sagt att våra buhundar även kan passa utmärkt i en villa med en aktiv familj som aktiverar sin hund på ett vettigt sätt. Men vad man ska ha klart för sig när man väljer att förgylla sitt liv med en buhund är att det är en hund som vill vara med flocken. Den vill hjälpa till och den vill vara ute mycket mer än inne. 


Vi föder upp både svarta och gula buhundar och vårt mål med uppfödningen är att bevara buhunden som den friska och trevliga ras den är. 


Bellatrix var vår första buhund som kom till oss 2013 och sedan dess har vi kännt  "en gång buhund - alltid buhund". Vi skulle inte klara av att leva utan dessa otroligt personliga och inteligenta hundar.


Läs mer om buhundar på rasklubben,  Norsk Buhundringens, hemsida: www.norskbuhund.com.

Vi är såklart medlemmar i rasklubben och följer både rasklubbens och SKK:s avelsrekommendationer. 

Foto: Johan Strindberg

Vi bor på en gård i Upplands-Bro kommun. Här finns förutom våra hundar både får och höns och katter.

Våra norska buhundar

Finntils Bellatrix (svart) och 

Tomtelundens Trillian (gul)


Länkar:

Svenska buhundsringen www.norskbuhund.com

Ålbrunna Gård www.albrunna.net